Pepperonipizza






















Vaikeusaste: helppo

taikina
4½ dl vehnä-, speltti- tai sämpyläjauhoja
1½ dl vettä
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
½ dl rasvaa

tomaattikastike
0,5 dl rkl ketsuppia
1 prk tomaattipyreetä
mustapippuria
basilikaa
valkosipulijauhetta

täytteet
150 g pepperoniviipaleita
5 tomaattia
175 g mozzarellaa
rucolaa
185 g juusoraastetta
pizzamaustetta

Sekoita keskenään jauhot, suola ja kuivahiiva. Lisää joukkoon lämmin vesi ja sulatettu rasva. Vaivaa tasaiseksi ja anna kohota noin puoli tuntia.

Sekoita keskenään tomaattikastikkeen aineet. Painele taikina pellille ja levitä sen päälle tomaattikastike. Asettele pepperoniviipaleet pizzapohjalle. Viipaloi tomaatit (ja mozzarella, jos ei ole jo valmiiksi viipaloitua) ja laita ne pepperonien päälle. Ripottele päälle rucolaa ja juustoraastetta, mausta pizzamausteella. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti