Romanttinen mansikkakakku

Tämä kakku kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Ohje saattaa näyttää monimutkaiselta, mutta se ei todellisuudessa ole vaikea. Halutessasi voit jättää punaisen kuorrutuksen pois ja laittaa päälle saman kuorrutuksen kuin reunoille.






















Vaikeusaste: melko helppo

pohja
6 munaa
2 dl sokeria
3½ vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
300 g pakastemansikoita
250 g maitorahkaa
1 dl vispikermaa
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

väliin
1 dl laimeaa sekamehua (tiivisteestä)
3-4 rkl mansikkahilloa

kuorrutus
300 g pakastemansikoita
2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä

reunat
1 dl vispikermaa
100 g mansikkarahkaa
sokeria
vaniljasokeria
(punaista elintarvikeväriä, punajuurilientä tms.)

lisäksi
vaaleanpunaista sokerikuorrutetta (tuubissa)
nonparelleja tms.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat sokerin kanssa napakaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (25 cm), kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa alatasolla 35 minuuttia. Anna jäähtyä muutama tunti.

Vatkaa kerma, soseuta mansikat ja laita liivatelehdet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois, kuumenna ½ dl mansikkasosetta ja sekoita liivatelehdet siihen. Sekoita keskenään täytteen muut aineet ja kaada lopuksi joukkoon liivatesose.

Leikkaa kakku täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Laita kakun päältä leikattu levy alimmaiseksi, kostuta se mehulla ja levitä päälle mansikkahilloa ja rahkatäytettä. Laita seuraavaksi keskimmäinen kerros ja päällystä se samalla tavalla. Kostuta viimeinen kakkulevy kevyesti leikkauspinnan puolelta ja aseta kakun päälle.

Soseuta mansikat, mausta tomusokerilla ja kuumenna ½ dl soseesta. Käsittele liivatelehdet samoin kuin edellä ja sekoita soseeseen. Kaada seos lopun mansikkasoseen joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Vatkaa kerma ja sekoita siihen rahka ja sokerit. Jos laitat tätä seosta myös kakun päälle, tee sitä kaksinkertainen määrä. Halutessasi voit lisätä punaista väriä. Levitä seos kakun reunoille.

Tee kakun päälle haluamasi kirjoitus tai kuvio punaisella sokerikuorrutteella. Koristele kakku esim. nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti