Kasvispasteijat




















Tällä ohjeella saat hieman terveellisempiä pasteijoita.

Vaikeusaste: melko helppo

n. 20 kpl

taikina
2½ dl vettä
1 tl agave-siirappia tai sokeria
1 tl suolaa
1 muna
½ ps kuivahiivaa
n. 5 dl grahamjauhoja
100 g voita

täyte
6 porkkanaa
2 paprikaa
1 sipuli
2 laakerinlehteä
suolaa
currya
garam masalaa
mustapippuria
valkopippuria
maustepippuria
inkivääriä

(voiteluun: 1 muna)

Lämmitä vesi hieman kättä lämpimämmäksi, lisää suola, sokeri ja muna. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää seos nesteeseen vuorotellen sulatetun voin kanssa. Anna taikinan kohota sillä aikaa kun valmistat täytteen.

Hienonna kasvikset tehosekoittimella. Laita hienonnetut kasvikset ja laakerinlehdet paistinpannuun ja paista kevyesti, kunnes neste haihtuu ja kasvikset pehmenevät hieman. Ota laakerinlehdet pois ja lisää mausteet.

Kauli taikinasta pieni määrä kerrallaan ohuehkoksi levyksi ja leikkaa siitä ympyröitä pyörellä pasteija- tai joulutorttumuotilla. Laita ympyröiden toiselle puolelle noin ruokalusikallinen täytettä ja taita toinen puoli päälle. Sulje pasteija muotilla. Voit halutessasi voidella pasteijat munalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti